Werkgevers

Protocol samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche

Dit protocol is hier te downloaden

Dit protocol biedt duidelijkheid aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers over veilig werken tijdens de coronacrisis. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM.

Lees meer

Mijn Schoonmoeder

Ik was 18 jaar jong, eigenwijs  vol branie en ook nog leerling slager. Ik werkte 5 dagen in de week bij Topslagerij Baas en 1 dag in de week cursus op de slagersvakschool in Rotterdam later in Utrecht.

Het ambacht dacht ik te kennen, en al zeg ik het zelf, mijn algemene kennis was zeer behoorlijk. Maar dat eigenwijze heeft me nog behoorlijk dwars gezeten richting mijn schoonmoedertje die inmiddels 88 jaar oud is.

Lees meer

Ik ben Meat Operator

Versta ik het goed? Ja hij zei het echt, ik ben Meat Operator.

Het is al weer  meer dan 30 jaar geleden. Ik was chefslager en samen met mijn medewerker bezocht ik de Slavakto.

Hij een beul van een kerel van bijna 2 meter lang en net zo breed, en ik met mijn tengere 1,78 m.

Lees meer

NEN 4400-1

Na een uitvoerige inspectie door Normec VRO is gebleken dat wij weer voldoen aan de eisen van de NEN 4400-1 normering. Twee dagen lang is onze loonadministratie en financiƫle administratie gecontroleerd met als resultaat dat wij in bezit blijven van het SNA keurmerk.

Lees meer

Trotse slagers

Een koe heeft er drie keer voor moeten bukken

Als leerling slager heb ik deze opmerking meermaals moeten horen van mijn baas, die toevallig of niet ook nog de achternaam Baas had.

Tijdens het sollicitatiegesprek had meneer Baas gevraagd wat ik allemaal kon; ik kan alles een beetje, was het antwoord. Dat antwoord beviel hem en ik werd aangenomen. 

Lees meer