Werkgevers

Lekker achterover op mijn ligbedje aan het zwembad van een Egyptisch 4 sterren all-inclusive vakantieresort, lag ik heerlijk te zonnebaden. 

Uit mijn ooghoek zag ik een man komen aanlopen. Goed in het pak, duidelijk een belangrijk persoon. Achter hem liepen de verschillende managers van het hotel.

De belangrijke man liep rustig, pratend en observerend.  Zijn gevolg vooral druk pratend met elkaar en bezig belangrijk te doen.

Af en toe werd er wat gezegd tegen een medewerker, welke waarschijnlijk lager in de pikorde stond, deze liep dan snel weg om de orders uit te voeren.

De belangrijke man bleef staan bij een waterkoeler, pakte een plastic bekertje liet het vollopen en dronk een slokje. Hij liep verder stond stil nam nog een slokje liep verder en al pratend gaf hij het plastic bekertje door aan één van de managers.  De manager gaf het bekertje door aan een volgende manager.  Dit moet echt een zeer belangrijke manager geweest zijn. Deze manager kon het zich veroorloven om het bekertje op de grond te zetten en verder te lopen.

Het bekertje nog 3 passen in de hand te houden tot  aan de vuilnisbak hoorde niet bij zijn status.