Werkgevers

Het is nog niet voorbij, in India, Brazilië en gedeeltelijk de USA is de piek nog niet bereikt. In andere landen zoals Iran en Israël is de tweede golf van besmettingen bezig.

Hier in Nederland zijn we vooral bezig om elkaar te bewijzen dat de maatregelen beëindigt moeten worden of juist voortgezet.

Helaas is niet altijd de volksgezondheid en het landsbelang de moverende reden om te discussiëren. Helaas is dit soms ook het eigen belang en voor politici het zieltjes winnen voor de komende 2e kamer verkiezingen.

Ik ben geen wetenschapper, maar ondernemer. Net als veel andere ondernemers heb ik flink te lijden gehad van de maatregelen zoals ze genomen zijn. We proberen de kop boven water te houden. Door sommigen wordt de situatie gebruikt dan wel misbruikt. Een multimiljonair die stopt met investeren in zijn bedrijf, vakantiegeld wat niet of later wordt betaald ondanks dat er nog vermogen is. Het zijn een paar voorbeelden van ondernemerschap zonder vertrouwen in het eigen bedrijf.

In de toekomst kunnen we, met de bekende wijsheid achteraf, precies vertellen wie het goed en wie het fout heeft gedaan.

Wat de toekomst ook zal oordelen, je kunt nooit veroordeelt worden als je het moreel kompas volgt.

Erik Hoogink