Werknemers

Op dinsdag 12 maart jl. bracht ik, samen met Erik, voor het eerst een bezoek aan Van Loon in Son en Meat Friends in Best.

 

Omdat ik alleen een administratieve achtergrond heb werd het na 2 jaar bij Acht Uitzendburo weleens tijd om de vloer op te gaan en te zien wat voor werk onze slagers nou precies doen en hoe het er aan toe gaat bij (in dit geval) de Van Loon groep.
We begonnen in Son en bij aankomst viel mij vooral de grootte van het bedrijf op.
Volgens mij weet niemand die niet bekend is met vleesverwerkende bedrijven hoe groot deze zijn. Na kennisgemaakt te hebben met één van de teamleiders die ik alleen qua stem kende, kregen we een rondleiding door het bedrijf.
Bovenlangs door speciale gangen met grote ramen boven elke productieruimte, waardoor er een mooi totaal overzicht is en we zonder overalls, netjes en overschoenen rond konden lopen en de slagers niet gestoord werden door onze aanwezigheid.
Onderweg nog de Algemeen directeur van de Van Loon groep, Jan Weijers, de hand mogen schudden.
Hierna zijn we naar de vestiging van Meat Friends in Best gegaan. Ook dit pand is enorm groot.
Na de kennismaking met de teamleider mochten we ook in dit bedrijf de werkvloer op.

Bijzonder te zien hoe producten voor verschillende supermarktorganisaties gesneden worden. Hoe schnitzels gesneden en gepaneerd worden, T-bone steaks gemaakt worden maar ook hoe verschillende vleesproducten gegaard worden.
Deze dag heb ik veel geleerd. Ik ben nog steeds geen slager, maar ik heb nu wel gezien waar onze slagers werken als ze bij de Van Loon Groep geplaatst worden.
Ik kan al wel beloven dat ik de komende maanden ook bij andere bedrijven op bezoek ga. Het is leuk om de verschillende bedrijven te leren kennen en een gezicht te krijgen bij degene die je altijd aan de telefoon hebt.
Wie weet ontmoeten we elkaar ergens waar jij aan het werk bent.


Tot ziens
Sharon Flohr