Werknemers

Ken jij ze? Mensen die in de herfst in een dip zitten omdat de blaadjes vallen, in de winter neerslachtig omdat de dagen zo kort zijn en in de zomer last hebben van de warmte. Vertel het ze allemaal, het voorjaar komt er aan.

In het gras bloeien de krokusjes en de narcissen, het eerste kievitsei is gevonden, de natuur maakt zich op voor een nieuwe periode van bloei.

Mijn schoonmoeder is onlangs 87 geworden. Op relatief jonge leeftijd haar man verloren en zoals velen van ons de nodige bagage opgedaan in het leven.

Het contact met familieleden heeft 40 jaar  op de spaarbrander gestaan. Gelukkig was het vlammetje niet gedoofd. Nu op haar 87e verjaardag heeft de familieband een nieuwe impuls gekregen. Alle levende broers en zussen, neefjes en nichtjes waren uitgenodigd en iedereen was blij om het samenzijn te vieren en te kijken naar de toekomst. Voor iemand van 87 jaar kan de toekomst niet zo lang meer zijn, maar ze wil niet blijven hangen in herfst of winter. Met haar actie om een feestje te bouwen heeft de familieband een nieuwe impuls gekregen.

De lente is het begin van de nieuwe bloeiperiode, tijd voor een grote schoonmaak en om alle muizenissen in ons hoofd op te ruimen. Blij met wat we hebben, partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden en collega’s.

En nu niet zeggen dat je last hebt van voorjaarsmoeheid!