Werkgevers

De tien meest gestelde vragen over inlenersaansprakelijkheid

De tien meest gestelde vragen over inlenersaansprakelijkheid

Lees meer

Hebben wij elkaar al de handen geschud?

Wij komen graag bij u langs om kennis te maken.

Het is begrijpelijk dat u graag weet met wie u zaken doet.

Lees meer

HACCP- controles verstoren de planning

Hij zei het niet letterlijk maar hij bedoelde het wel.

De bedrijfsleider van de supermarkt is een echte KW-man. Volle gespiegelde schappen, het is zijn lust en zijn leven. De slagerij, dat geeft veel te veel gedoe.

Lees meer

Huisregels

Vrijwel ieder bedrijf heeft een huisreglement. Vrijwel altijd uitgebreid met hygiëneregels en een beschrijving van het sanctiebeleid.

Lees meer

Is het een nekkie of een schoffie?

In het slagersjargon kennen we heel veel streekbenamingen. Zo zijn er in Amsterdam Ma-lappen en Pa-lappen, spreken we in Rotterdam van Harstkarbonaden en verder wordt er gesproken over Dominostukken, Boomerangs en Ezeltjes. Twee Nederlandse slagers begrijpen elkaar soms niet ondanks dezelfde taal.

Lees meer