Werkgevers

Hij zei het niet letterlijk maar hij bedoelde het wel.

De bedrijfsleider van de supermarkt is een echte KW-man. Volle gespiegelde schappen, het is zijn lust en zijn leven. De slagerij, dat geeft veel te veel gedoe.

Alles voor de loonkosten, strak organiseren, strak plannen, strakke regels.

De HACCP controles worden iedere dag om precies 11:30 uur uitgevoerd. Alle koelingen zijn om 11:30 uur op de juiste temperatuur.

Conclusie: er zijn geen temperatuurafwijkingen dus alle koelingen functioneren optimaal.

Dit laatste is eenzelfde conclusie die ik trek als ik weer eens keurig binnen de snelheidslimiet langs die ene flitspaal rij bij ons in het dorp; ik rij nooit te hard.

Vreemd genoeg veroorzaakte mijn constatering, dat het vlees in het meubel te warm was, irritatie bij de bedrijfsleider .

In dit geval was de koeling een zogenoemde plaatkoeling. Ongeveer 1 meter boven de koeling hingen twee grote spots welke veel warmte afstralen. Logisch dat tijdens ontdooiperiodes overdag de temperatuur te hoog oploopt. Maar, op dat tijdstip werd nooit gemeten.

Ps. Onlangs stond aan het einde van de weg met de bewuste flitspaal een politieagent met lasergun. Het veroorzaakte bij mij irritatie.