Werkgevers

Huisregels

Vrijwel ieder bedrijf heeft een huisreglement. Vrijwel altijd uitgebreid met hygiëneregels en een beschrijving van het sanctiebeleid.

Lees meer

Is het een nekkie of een schoffie?

In het slagersjargon kennen we heel veel streekbenamingen. Zo zijn er in Amsterdam Ma-lappen en Pa-lappen, spreken we in Rotterdam van Harstkarbonaden en verder wordt er gesproken over Dominostukken, Boomerangs en Ezeltjes. Twee Nederlandse slagers begrijpen elkaar soms niet ondanks dezelfde taal.

Lees meer

Hoe dik is uw schil?

Heeft u ooit uitgerekend wat de kosten van leegloopuren op uw resultaat hebben?

Lees meer

Bedrijven verantwoordelijk voor Cao

Hof oordeelt: Bedrijven verantwoordelijk voor juiste beloning uitzendkrachten

Artikel overgenomen uit HR magazine

Lees meer

To be or not to be.

Lekker achterover op mijn ligbedje aan het zwembad van een Egyptisch 4 sterren all-inclusive vakantieresort, lag ik heerlijk te zonnebaden. 

Lees meer